728 x 90

Duke vlerësuar rëndësinë e bujqësisë në zhvillimin e shoqërisë shqiptare dhe mundësinë për përmirësimin e stiuatës në këtë fushë, gjithashtu duke marrë në  konsideratë se këto çështje do të jenë pjesë e negociatave për antarësimin në BE, ne kuptojmë nevojën për formulimin e rekomandimeve që mund të përmirësojnë funksionimin/veprimin  e institutcioneve të qeverisë dhe sektorit jo-qeveritar dhe forcojnë bashkëpunimin mes tyre. Çështjet që pritet të diskutohen gjatë sesioneve të Grupit të Punës III janë : Bujqësia dhe zhvilimi rural, prodhimi organik bujqësor, produktet subjekt i organizimit të tregut,produktet që nuk i nënshtrohen organizimit të tregut, politika e cilësisë dhe inspektimi dhe mbikqyrja e bujqësisë. Kapitulli i bujqësisë përmban një numër të madh të rregullave të detyrueshme, shumë prej të cilave janë drejtpërdrejt të zbatueshme.

Sfidat e mbrojtjes së konsumatorit në raport me evoluimin e inteligjencës artificiale, 28 shkurt 2023
Modelet e zhvillimit socio-ekonomik për zonat rurale dhe përdorimi i pesticideve, 22 nëntor 2022
Bujqësia Organike, 26 tetor 2022
Informimi dhe ndërgjegjësimi publik mbi sigurinë ushqimore dhe mbrojtjen e konsumatorit - Roli i institucioneve zbatuese, 11 maj 2022
Themelimi, organizimi dhe funksionimi i rrjetit të të dhënave të kontabilitetit në fermë (FADN) - praktikat më të mira nga Sllovakia, 22 qershor 2021
Skemat e mbrojtjes dhe promovimit të cilësisë së produkteve - Treguesi gjeografik dhe emërtimi i origjinës, 15 qershor 2021
Politika e Përbashkët Bujqësore Europiane (CAP) – risitë dhe sfidat, 28 prill 2021
Standardet e marketingut dhe Prodhimi organik – përditësimi i legjislacionit europian, 21 prill 2021
Siguria ushqimore dhe standardet e kërkuara në kuadër të integrimit europian, 9 dhjetor 2020
Informaliteti në Sektorin e Bujqësisë dhe Kapaciteti për përthithjen e Fondeve Strukturore për Zhvillimin Rural, 22 dhjetor 2015
Adoptimi dhe zbatimi i kërkesave të Bashkimit Europian për produktet BIO, produktet konvencionale dhe produktet e integruara, 2 nëntor 2015
Sfidat në adoptimin dhe zbatimin e standardeve të sigurisë dhe cilësisë ushqimore nga AKU dhe operatorët e biznesit ushqimor, 6 tetor 2015
Reforma në sigurinë ushqimore / fuqizimi i partneritetit publik-privat për rritjen e efektivitetit të kontrollit zyrtar, 29 korrik 2015
E-Learning