Takimi i gjashtë i Këshillit të Stabilizim Asociimit mes BE-së dhe Malit të Zi

Ёshte mbajtur në Luksemburg, takimi i gjashtë i Këshillit të Stabilizim Asociimit mes Bashkimit Europian dhe Malit të Zi.
Konferenca konfirmoi hapjen e kapitullit të 16-të (Mbi taksimin) dhe 30-të (Marrëdhëniet e Jashtme) në mars dhe u ra dakord për hapjen e kapitujve 9 ( Shërbimet Financiare) dhe 21 ( Rrjetet Trans – Europiane). Në total 20 kapituj, nga 35 janë hapur për negocime ndërkohë që dy të tjerë janë mbyllur përkohësisht.